Homemade Chai latte

Homemade Chai latte

Om wat afwisseling te hebben voor mijn dagelijks koffietje, kies ik in de winter graag eens voor een chai latte. De Chai is een warm drankje gemaakt van zwarte thee en kruiden. Deze wordt geserveerd met veel melk, latte dus.

Je kan een Chai Latte makkelijk zelf maken op basis van poeder. De meeste winkels verkopen dergelijke producten met een extraatje zoals vanille of caramel. Je kunt je Chai Latte echter ook zelf maken. Zo kies je meteen ook je eigen favoriete kruiden en smaakjes.

chai.jpg
chai4.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

86 KCAL – 1g FAT – 17g CARBS – 0,8g PROTEIN


Recept – (2 grote porties)

Homemade Chai latte

  • 3 zakje zwarte thee

  • 0,5 l water

  • 2 el agave siroop

  • ¼ tl kurkuma

  • ¼ tl nootmuskaat

  • Enkele kruidnagels (drietal)

  • ¼ tl gemberpoeder

  • 1 el kaneel

  • Enkele druppels flavor drops vanille

  • 300ml amandelmelk

Bereidingswijze

  1. Laat het water koken in een steelpan. Zet van het vuur en voeg de theezakjes, de kruiden, de vanille en de agave toe. Laat minimum een kwartiertje trekken.

  2. Zeef de thee en hou apart.

  3. Doe de amandelmelk in een steelpannetje en klop met een garde zodat een schuimig laagje ontstaat.

  4. Vul een glas met 1/3e van de thee. Voeg daarna de hete melk toe en schep wat van het melkschuim over de thee.

  5. Werk eventueel af met nog wat kaneelpoeder.