Lenterisotto met erwtjes en surimi

Lenterisotto met erwtjes en surimi

Wie me hier al langer volgt, weet dat ik risotto het liefste maak (en opeet, haha). Dussssss er komt nog een variantje op een heerlijke risotto: eentje in een lentejasje.

Een makkelijke en snelle versie met diepvrieserwtjes en premium surimi van Vici. Ideaal als het snel moet gaan en als je toch een beetje culinair wil doen ;-).


Recept – (voor een 2à3-tal personen)

Risotto met erwtjes en premium surimi

  • 150g risottorijst

  • 250g diepvrieserwtjes

  • 1 ajuin

  • 1/2 bakje roomkaas light (type Philadelphia)

  • 250g premium VICI surimisticks

  • 400ml visbouillon

  • 20g Parmezaanse kaas

  • peper/zout

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Laat de erwtjes ontdooien en uitlekken. Snijd de surimi in stukjes.

  2. Zet een platte koekenpan klaar en verwarm een scheutje olijfolie.

  3. Voeg de ui en de risottorijst toe en laat kort bakken. Blus met een scheutje van de visbouillon.

  4. Voeg herhaaldelijk scheutjes visbouillon toe telkens als de bouillon geabsorbeerd is. Doet dit op een laag vuurtje zodat de rijst de tijd krijgt om voldoende te garen. Risotto heeft geduld nodig dus niet te snel willen werken ;-) . Kruid goed af met peper, klein beetje zout (niet teveel aangezien de bouillon al zout is) en risottokruiden (tip: Mill&mortar).

  5. Als alle bouillon bij de risotto is opgenomen en de rijst is beetgaar, voeg dan de roomkaas en de erwtjes toe en roer goed tot een smeuïge risotto.

  6. Voeg als laatste ook de stukjes surimi en Parmezaanse kaas toe.

  7. Serveer met nog wat extra risottokruiden, surimi en kaas.

Enjoy!