Açaí cheesecake

Açaí cheesecake

Nog een variant van de mokka cheesecake en de frambozen cheesecake uit het boek. Eéntje met de overheerlijke açaíbes deze keer.

Ik ben echt zot van açaí en vind het zalig om deze op verschillende manieren te verwerken. De cheesecake is echt heaven on a plate! MUST TRY!

DSC00817.jpg
DSC00810.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 stuk taart - 10 stuks)

166 KCAL – 4g FAT – 20,7g CARBS – 9,8g PROTEIN


Recept – (voor 1 taart)

Açaí cheesecake

Voor de bodem:

  • 80g granola/muesli

  • 30g havermout

  • 100g dadels (ontpit)

  • 1 grote el kokosolie

  • 1 el rauwe cacaopoeder

  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 1 geplette banaan

  • 1 pakketje açaí pulp van ‘The Holy Berry’

  • 6 gelatine blaadjes

  • 750ml plattekaas (Optimel natuur)

  • 100g bevroren blauwe bessen

Bereidingswijze

  1. Maak de bodem van de taart: Meng de havermout, de granola, de dadels, de kokosolie, het cacaopoeder en het snufje zout in de blender en meng tot een grof mengsel. Let op: laat dit niet helemaal blenden tot een deeg. Er mogen zeker nog wat stukjes inzitten.

  2. Zet een springvorm klaar en leg er een velletje bakpapier in. Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan tot de randen. Zet daarna in de koelkast.

  3. Voor de vulling doe je de kwark van Optimel, samen met de geplette banaan en de açaí pulp in een steelpan op het vuur. Let wel op. De yoghurt moet opwarmen, maar zeker niet koken! Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met wat water zodat ze kunnen week worden. Daarna voeg je ze toe aan de warme yoghurt. Meng goed los met een garde! Voeg als laatste de blauwe bessen toe aan het yoghurt-açaímengsel.

  4. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het yoghurtmengsel erover. De cheesecake moet nu zeker een 3-tal uur opstijven.

  5. Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder de springvorm voorzichtig. Versier de cheesecake met verse blauwe bessen, kokosrasp, granola & munt.

Smakelijk!