Groene noedelsalade met biefstuk
Een bommetje aan ijzer met dit werelds gerechtje! Een tekort aan ijzer in je lichaam kan resulteren in een futloos gevoel. Ikzelf heb vaak een tekort aan ijzer en probeer die dan ook voornamelijk in mijn voeding extra op te nemen.
Enkele tips om via voeding je ijzerwaarden te doen stijgen?
Eet veel vlees (rood vlees bevat het meeste ijzer), graanproducten, peulvruchten zoals bonen, groene groenten en/of noten.
Met veel groene groenten en een stukje rood vlees is dit gerechtje dus een top ijzerbron! Geen schrik, het eten van dit gerechtje zorgt niet voor een overload aan ijzer ;-)
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
399 KCAL – 3,7g FAT – 63,3g CARBS – 28,7g PROTEIN
Recept – 2 porties
Groene noedelsalade met biefstuk
100gr rijstnoedels
1 ui
1 teentje look
100gr broccoli
100gr groene asperges
100gr courgette
100gr prei
2 biefstukjes
2 el sojasaus
1 tl sesamolie
Peper/zout
Honing
1/2 limoen
Olijfolie
Bereidingswijze
Kook de noedels volgens de verpakking.
Pel en versnipper de ui en de look. Snijd de broccoli in kleine roosjes, de asperges middendoor, de courgette in reepjes en de prei in halve ringen. Gaar de asperges en de broccoli een 5-tal minuten voor.
Meng de sojasaus, de sesamolie, sap van een halve limoen , peper/zout en een klein beetje honing in een kom.
Stoof de ui en de look in een wokpan in wat olijfolie. Doe er daarna de broccoli bij. Later ook de courgette en de prei. Als laatste de asperges, die mogen nog wat beetgaar blijven. Als alle groentjes in de pan zijn, voeg dan het sausje toe en laat nog even verder stoven.
Kruid de biefstukken met peper en zout en bak ze kort op hoog vuur in wat olijfolie. Serveer de noedels met de groentjes en tagliata van biefstuk (in fijne plakjes gesneden).