MealsCharlot Pauwels

Courgettenoedels met kipballetjes en spinaziepesto

MealsCharlot Pauwels
Courgettenoedels met kipballetjes en spinaziepesto

Voor sommigen klinkt het misschien dubbel dat ik PRO koolhydraten ben (ze maken je niet dik!) en soms gerechtjes post die laag zijn aan koolhydraten?

Geloof ik dat een hoog koolhydraatgehalte nodig is bij elke maaltijd? Zeker niet! Je voeding is de brandstof voor je lichaam. Koolhydraten leveren vooral die energie in een snelle (enkelvoudig bv. fruitsuiker uit banaan) of een trage vorm (complex bv. volkoren pasta).

Eet je een warme maaltijd bv. na je avond workout? Dan kan een maaltijdje perfect iets lichter zijn aan koolhydraten aangezien je lichaam die energie dan niet echt meer nodig heeft.

Dit is dus een perfecte lichtere maaltijd als je die ‘brandstof’ niet meer of minder nodig hebt. Noedels gemaakt van courgette zijn dan een leuke en lekkere variant! In dit gerechtje combineer ik ze met kippenballetjes en zelfgemaakte spinaziepesto. Yummie!!!

DSC03627.jpg
DSC03651.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

399 KCAL - 22g FAT - 9g CARBS - 42g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Courgettenoedels met kipballetjes en spinaziepesto

  • 2 courgettes

  • 300g mager kippengehakt

  • 1 sjalotje

  • 50g spinazie

  • 25g pijnboompitten

  • 25g Parmezaanse kaas

  • 1 teentje look

  • olijfolie

  • peper/zout

  • kippenkruiden

Bereidingswijze

  1. Pel en versnipper het sjalotje. Doe het, samen met het gehakt, in een grote mengkom en kruid met peper en kippenkruiden. Meng goed. Rol bolletjes van het gehakt de grootte van je handpalm (tip: maak je handen nat, zo plakte het gehakt niet!).

  2. Maak daarna sliertjes van de courgette met een spiralizer. Ik gebruikte de BRAUN multiquick 9. Courgette spaghetti kun je tegenwoordig ook voorgesneden in de supermarkt vinden!

  3. Maak daarna de pesto. Mix de spinazie kaas, pijnboompitjes, de look en 2 el olijfolie in een blender en laat mixen tot een smeuïge massa. Kruid af met peper en zout.

  4. Bak de balletjes in wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig om tot ze volledig gaar zijn.

  5. Bak de courgettenoedels kort (2-3 minuten) en kruid af met peper en zout.

  6. Serveer de courgettenoedels met de balletjes en de verse spinaziepesto.

Smakelijk!