Courgettenoedels met kipballetjes en spinaziepesto
Voor sommigen klinkt het misschien dubbel dat ik PRO koolhydraten ben (ze maken je niet dik!) en soms gerechtjes post die laag zijn aan koolhydraten?
Geloof ik dat een hoog koolhydraatgehalte nodig is bij elke maaltijd? Zeker niet! Je voeding is de brandstof voor je lichaam. Koolhydraten leveren vooral die energie in een snelle (enkelvoudig bv. fruitsuiker uit banaan) of een trage vorm (complex bv. volkoren pasta).
Eet je een warme maaltijd bv. na je avond workout? Dan kan een maaltijdje perfect iets lichter zijn aan koolhydraten aangezien je lichaam die energie dan niet echt meer nodig heeft.
Dit is dus een perfecte lichtere maaltijd als je die ‘brandstof’ niet meer of minder nodig hebt. Noedels gemaakt van courgette zijn dan een leuke en lekkere variant! In dit gerechtje combineer ik ze met kippenballetjes en zelfgemaakte spinaziepesto. Yummie!!!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
399 KCAL - 22g FAT - 9g CARBS - 42g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Courgettenoedels met kipballetjes en spinaziepesto
2 courgettes
300g mager kippengehakt
1 sjalotje
50g spinazie
25g pijnboompitten
25g Parmezaanse kaas
1 teentje look
olijfolie
peper/zout
kippenkruiden
Bereidingswijze
Pel en versnipper het sjalotje. Doe het, samen met het gehakt, in een grote mengkom en kruid met peper en kippenkruiden. Meng goed. Rol bolletjes van het gehakt de grootte van je handpalm (tip: maak je handen nat, zo plakte het gehakt niet!).
Maak daarna sliertjes van de courgette met een spiralizer. Ik gebruikte de BRAUN multiquick 9. Courgette spaghetti kun je tegenwoordig ook voorgesneden in de supermarkt vinden!
Maak daarna de pesto. Mix de spinazie kaas, pijnboompitjes, de look en 2 el olijfolie in een blender en laat mixen tot een smeuïge massa. Kruid af met peper en zout.
Bak de balletjes in wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Draai ze regelmatig om tot ze volledig gaar zijn.
Bak de courgettenoedels kort (2-3 minuten) en kruid af met peper en zout.
Serveer de courgettenoedels met de balletjes en de verse spinaziepesto.
Smakelijk!