MealsCharlot Pauwels

Bewuste Visweek: Herfstcurry scampi

MealsCharlot Pauwels
Bewuste Visweek: Herfstcurry scampi

Vorige week was het BEWUSTE VISWEEK. En dat betekent dat we met iets meer aandacht een keuze maken in de winkel… Het ASC-label voor vis staat voor verantwoord gekweekte vissoorten. Scampi’kes bijvoorbeeld!

Ik wou met de populaire kleine visjes een typisch herfstgerechtje maken. Een snelle curry met pompoen en kokos YU-MMIE!

Dankzij het ASC-label weet je dat de viskes gekweekt zijn onder voorwaarden met respect voor natuur en mens.


Recept – (voor een 2-tal personen)

Herfstcurry met pompoen en scampi

  • 250g scampi of tijgergarnalen (ASC-label)

  • 400g pompoen (butternut)

  • 1 zoete aardappel

  • 3 stengels lente-ui

  • 200ml kokosmelk

  • 1 grote el rode curry (ik nam van het merk ‘KOH THAI’, lekker en niet té pikant)

  • 100ml groentebouillon (ik gebruik altijd Tello Fix: zout- en vetarm)

  • 1 el vissaus

  • koriander

  • limoen

  • peper/zout

  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de pompoen en de zoete aardappel in gelijke blokjes. Snijd de stengels pijpajuin in stukken van ongeveer 2 cm lengte.

  2. Doet wat olijfolie in de pan, samen met de rode currypasta. Laat even meebakken, zo komen de smaken extra vrij. Voeg de pijpajuin, zoete aardappel en pompoen toe en laat wat meebakken.

  3. Blus na enkele minuten met de kokosmelk en voeg de groentebouillon er ook aan toe.

  4. Laat dit een 8-tal minuten sudderen totdat de pompoen en zoete aardappel beetgaar zijn.

  5. Voeg de scampi toe en voeg er nog 1 el vissaus aan toe. Kruid nog af met extra peper en zout naar smaak. Pers er een halve limoen in uit voor wat frisheid.

  6. Serveer de curry met een partje limoen, verse koriander en eventueel wat gedroogde uitjes of geroosterde cashewnoten.

Enjoy!