SnacksCharlot Pauwels

Forelhapje met appel en rode biet

SnacksCharlot Pauwels
Forelhapje met appel en rode biet

Tijdens de feestdagen is het niet altijd makkelijk een gezonde keuze te maken. In de eerste plek hoef je dat ook helemaal niet te doen. Je voeding hoeft geen strikt plan te zijn. Balans is een belangrijk component voor een gezonde levensstijl. 

Ik vind het echter wel belangrijk bij het maken van een hapje of gerechtje dat ik kan kiezen voor verse en pure producten. Dit hapje bijvoorbeeld. Gerookte forel, gecombineerd met appel en rode biet. Fris en superlekker!

forelbiet4.jpg
forelbiet3-2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

64 KCAL – 2,7g FAT – 3,6g CARBS – 6,3g PROTEIN


Recept – (4 hapjes)

Forelhapje met appel en rode biet

  • 125g gerookte forel

  • 1 grote el zure room

  • 25 ml alpro cuisine coconut

  • Sap van een halve citroen

  • Peper en zout

  • Verse dille

  • ½ rode biet (voorgekookt)

  • ½ groene appel

Bereidingswijze

  1. Mix de forel met de zure room, en de alpro cuisine in een blender of mixer. Voeg er peper en zout aan toe, samen met wat citroensap (niet teveel, naar eigen smaak).

  2. Snij de rode biet in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de appel en meng ze. Verdeel dit mengsel over een aperitiefglaasje of kommetje.

  3. Doe de mousse in een wegwerpspuitzak (of plastic diepvrieszakje met puntje afgesneden) en verdeel het over de rode biet en appel. Laat de hapjes nog wat rusten in de koelkast.

  4. Werk af met verse dille.