Forelhapje met appel en rode biet
Tijdens de feestdagen is het niet altijd makkelijk een gezonde keuze te maken. In de eerste plek hoef je dat ook helemaal niet te doen. Je voeding hoeft geen strikt plan te zijn. Balans is een belangrijk component voor een gezonde levensstijl.
Ik vind het echter wel belangrijk bij het maken van een hapje of gerechtje dat ik kan kiezen voor verse en pure producten. Dit hapje bijvoorbeeld. Gerookte forel, gecombineerd met appel en rode biet. Fris en superlekker!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
64 KCAL – 2,7g FAT – 3,6g CARBS – 6,3g PROTEIN
Recept – (4 hapjes)
Forelhapje met appel en rode biet
125g gerookte forel
1 grote el zure room
25 ml alpro cuisine coconut
Sap van een halve citroen
Peper en zout
Verse dille
½ rode biet (voorgekookt)
½ groene appel
Bereidingswijze
Mix de forel met de zure room, en de alpro cuisine in een blender of mixer. Voeg er peper en zout aan toe, samen met wat citroensap (niet teveel, naar eigen smaak).
Snij de rode biet in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de appel en meng ze. Verdeel dit mengsel over een aperitiefglaasje of kommetje.
Doe de mousse in een wegwerpspuitzak (of plastic diepvrieszakje met puntje afgesneden) en verdeel het over de rode biet en appel. Laat de hapjes nog wat rusten in de koelkast.
Werk af met verse dille.