MealsCharlot Pauwels

Zoete aardappel gnocchi

MealsCharlot Pauwels
Zoete aardappel gnocchi

Gnocchi? Nog nooit van gehoord? Dat is een pastasoort gemaakt van aardappelen en bloem. Het zijn dus kleine deegballetjes die je kookt en vervolgens bakt.

Aardappelen én bloem… een stevig maaltijdje dus! Ik maakte een basisreceptje op basis van zoete aardappel (iets meer vezels), tarwebloem en ricotta. In combo met wat kalkoenspekjes (bevatten iets minder vet) én boerenkool is dit echte POWER food 💪.

received_1539552479716797 (1).jpg
received_373205597800744 (1).jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

493 KCAL - 13g FAT - 52g CARBS - 38g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Zoete aardappelgnocchi met boerenkool en kalkoenspekjes

Voor het deeg (6 porties: het deeg kan je makkelijk in de koelkast bewaren)

  • 450g zoete aardappel

  • 200g tarwebloem (+ extra voor het werkblad)

  • 180g ricotta

  • 20g Parmezaanse kaas

  • snufje zout

Voor de saus (voor 2 personen)

  • 400g boerenkool

  • 1 sjalotje

  • 1 teentje look

  • 2 el Philadelphia protein (bevat minder vet, extra eiwitten)

  • 200g kalkoenspekjes

  • Peper/zout

  • Extra Parmezaan om af te werken

Bereidingswijze

  1. Begin met het koken van de zoete aardappel. Schil ze en kook ze op z’n geheel in kokend water tot ze gaar zijn. Snijd ze niet in stukken want dan nemen ze iets meer vocht op.

  2. Als ze gaar zijn, laat ze dan voldoende uitlekken, zodat alle extra vocht weg is. Plet ze met een vork en doet het in een mengkom. Voeg de tarwebloem, ricotta, Parmezaan en zout toe. Meng tot een vast deeg. Je kan starten met mengen in de kom.

    Als het deeg al iets vaster is, kun je het verder kneden op een bebloemd werkblad. Zorg ervoor dat je een droog gelijk deegje hebt. Is je deeg nog iets te plakkerig? Twijfel dan niet om nog wat bloem toe te voegen! Kneed je deeg vervolgens in een bolletje en rol het in vershoudfolie. Laat minimum een uurtje rusten in de koelkast.

  3. Neem het daarna terug uit de koelkast en kneed het heel even soepel. Neem dan een stukje van het deeg en rol het in een lang, smal worstje. Snijd in stukjes en druk de groeven van een vork erin om de typische gnocchi te verkrijgen. Met dit recept maak je 6 portie gnocchi.

  4. Leg de gnocchi op een bebloemde plaat of bordje.

  5. Zet water op en laat het koken. Voeg de gnocchi toe aan het kokende water. Als ze boven drijven, zijn ze klaar. Neem ze uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken.

  6. Verhit wat olie in een koekenpan en stoof hierin de ui en look. Voeg daarna de gnocchi toe en laat bakken tot ze een korstje krijgen. Kruid af en roer af en toe om. Schep dit uit de pan.

  7. Bak de spekjes in dezelfde pan en voeg de boerenkool toe. Kruid af en bak de boerenkool gaar. Voeg daarna de Philadelphia toe en roer goed. Voeg eventueel een scheutje water toe om extra smeuïg te maken.

  8. Serveer de gnocchi met de boerenkool en spekjes en werk af met wat geraspte Parmezaan.

Enjoy!