MealsCharlot Pauwels

Geroosterde worteltjes met feta en quinoa

MealsCharlot Pauwels
Geroosterde worteltjes met feta en quinoa

Long time no veggie receptje. Dus bij deze nog eens een toppertje zonder vlees of vis.

Worteltjes zijn een heel dankbare groente waar je heel veel kanten mee op kan. Ik vind ze zelf echt zalig lekker in combinatie met feta…

Onlangs maakte ik deze zoete geroosterde ovenworteltjes en verwerkte ze in een simpel gerechtje met quinoa en een topping van feta, noten en verse kruiden. HEEEERLIJK!


Macronutriënten (voor 1 portie):

449 kcal - 17g vet (waarvan 6g verzadigd) - 56g koolhydraten - 14g eiwitten - 12g vezels

Recept – (voor ongeveer 2 personen)

Geroosterde zoete worteltjes met quinoa en feta

  • 500g gemengde worteltjes (regenboog)

  • 50g quinoa (ik nam bulgur/quinoa mix)

  • 30g hazelnoten

  • 60g fetakaas

  • bosje peterselie

  • olijfolie

  • agave

  • teentje look

  • 1 sinaasappel

  • verse munt

  • peper/zout/komijn/dukkah (zie hier welke dukkah ik gebruikte)

  • 2 el magere yoghurt

  • sriracha saus

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking. Laat uitlekken en meng met wat verse munt.

  2. Meng 2 el olijfolie met 1 goeie el dukkah, 1 el agave, 1 teentje look, sap van een halve sinaasappel en 1 tl sriracha. Kruid met peper, zout en komijn.

  3. Kuis de regenboogworteltjes (ik spoel ze even af en dep ze dan droog). Ik schil ze niet. Snijd ze middendoor in de lengte en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Doe de marinade erover en meng door elkaar zodat er overal wat marinade zit. Ik werk daarna af met nog wat extra agave over de worteltjes. Kruid nogmaals af met peper, zout en dukkah.

    Plaats in een voorverwarmde oven van 220 graden voor een 20-tal minuutjes.

  4. Hak de noten grof en doe in een kom, samen met de verkruimelde feta. Doe er ook de fijngehakte peterselie bij.

  5. Meng 2 el yoghurt met 1 tl sriracha, 1 el sap van de sinaasappel, 1 tl agave en peper/zout.

  6. Serveer de quinoa op een bordje, leg de worteltjes er bovenop en werk af met de crumble van noten en feta. Druppel er wat dressing over.

Enjoy!