Bananen-koffie crumble cake

Bananen-koffie crumble cake

Bananen, én koffie, én een crumble topping!! Sounds great, toch? 😜

Ik maakte deze bananencake met een extra koffie flavour en had het idee om er een toppinglaagje aan toe te voegen die een extra crunch geeft. GELUKT!

Bovendien is deze lekkere, smaakvolle cake glutenvrij én suikervrij. Ik gebruikte de suikervervanger van Pure Via (Patisserie). Deze kan je makkelijk in een één-op-één verhouding gebruiken zoals normale suiker én smaakt bovendien net zoals een suikerbron.


Macronutriënten (voor 1 stuk -indien 12 gelijke stukken-):

233 kcal - 17g vet (waarvan 3g verzadigd) - 20g koolhydraten - 8g eiwitten - 4g vezels

Recept – (voor ongeveer 1 taartvorm)

Bananen-koffie cake met crumble topping

  • 3 bananen

  • 3 eieren

  • 200 + 100g amandelmeel

  • 1 espresso

  • 1 el kaneel

  • 1 tl baking soda

  • 1 el vanille extract

  • 45g + 60g suikervervanger (ik gebruik: Pure Via Patisserie of zusto)

  • 30g kokosolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. Meng eerst alle droge ingrediënten voor de cake in een aparte kom: 200g amandelmeel, 1 el kaneel, 1 tl baking soda en 45g suikervervanger.

  3. Meng daarna alle natte ingrediënten in de kom van een keukenmachine: 3 geplette bananen, 3 eieren, 1 espresso, 1 el vanille extract. Meng los tot een schuimige massa.

  4. Voeg er daarna het droge mengsel aan toe en laat goed mengen.

  5. Maak ondertussen het mengsel voor de crumble: Meng de kokosolie met nog 100g amandelmeel en 60g suikervervanger. Meng goed tot een kruimelig deegje.

  6. Doe het deeg van de cake in een taartvorm (ik gebruik een flexibele vorm). Doe er daarna de crumble mengeling over en verspreid goed.

  7. Plaats in de oven voor een 40-45 minuten.

Enjoy!