Overnight oats met kokos en framboos
Een havermoutontbijtje is een standaard optie als je je werkdag stevig wil starten. Maar ik hoor mensen vaak zeggen dat ze het snel beu zijn… De havermoutontbijtjes kun je nochtans eindeloos variëren. Zoals deze: een heerlijk potje overnight oats.
De naam verklapt het al. Dit havermoutontbijtje maak je de avond voordien en is lekker smeuïg de volgende ochtend. Je kunt zelf kiezen welke melkvariant je gebruikt en kunt er heerlijke vruchten en extra noten en/of zaden aan toevoegen. Dit receptje is een zachte versie met kokos en framboos!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
269 KCAL – 7,4g FAT – 33,2g CARBS – 14,3g PROTEIN
Recept – (1 portie)
Overnight oats met kokos en framboos
40g havermout
10g chiazaad
2el griekse yoghurt of platte kaas – kokossmaak
100ml alpro soja kokos
Klein handje diepvriesframbozen
enkele verse frambozen
optioneel: kokosrasp, verse granola ter afwerking
Bereidingswijze
Meng de havermout met het chiazaad en doe er de melk en de Griekse yoghurt of plattekaas bij.
Meng goed door elkaar.
Neem een ‘jar’ of glazen, afsluitbare pot en leg onderaan enkele diepvriesframboosjes. Vul de pot half met het havermout mengsel en leg dan opnieuw enkele framboosjes. Vul aan met de rest van de havermout en sluit af.
Laat dit een nachtje in de koelkast staan.
Werk ’s ochtends af met enkele verse frambozen, een lepeltje van de yoghurt en een lepeltje verse granola voor een ‘bite’.