Kipkokosballetjes
Nood aan wat inspiratie voor jouw feestmenu? Wil je scoren met verrassende hapjes?
Dit hapje is een heerlijk alternatief voor een gefrituurd hapje. De kipkokosballetjes worden klaargemaakt in de airfryer en geserveerd met een currysausje. Zelfs de kleinsten zullen er weg van zijn!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 2 balletjes)
109 KCAL – 6,4g FAT – 1,1g CARBS – 11,9g PROTEIN
Recept – (10-tal balletjes)
Kipkokosballetjes
250g kippengehakt
1 sjalotje
1 teentje look
1 el curry
1 el amandelpoeder
kokospoeder
1 ei
Peper/zout
Dipsausje: 3 el alpro cuisine coconut, 2 el magere yoghurt, 2 el currypoeder, peper en zout, beetje citroensap naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de airfryer voor op 180°.
Meng het kippengehakt met de sjalot, het geplette teentje look, de curry, het amandelmeel en een ei. Kneed tot een stevige massa en kruid bij met zout en peper.
Rol kleine balletjes van het gehakt en dompel ze in de kokospoeder.
Maak de dipsaus op basis van de alpro cuisine, yoghurt, curry, peper en zout en citroen.
Bak de balletjes in de airfryer voor ongeveer 8 minuten.
Serveer de kipkokosballetjes met de dipsaus.