Courgette-broccolisoep
De zomer loopt op z’n einde en de temperaturen beginnen al wat te dalen. Op grauwe dagen eet ik graag een kommetje verse soep. Zo simpel om klaar te maken en je hebt onmiddellijk heel wat groenten binnen. Bovendien is een soepje snel aan te passen naar je eigen smaak met extra kruiden.
Deze groene soep is een combinatie van courgette en broccoli. Ik gaf hem een extraatje door het toevoegen van wat kokosmelk en wat nootjes.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 1 kommetje van ong. 250 ml)
113 KCAL – 7,6g FAT – 7,5g CARBS – 5,6g PROTEIN
Recept – 1,5 liter soep
Courgette-broccolisoep
1 broccoli
1 courgette
1 rode ui
1 teentje look
1,5 liter vetarme groentebouillon
Peper/zout/tijm
Scheutje kokosmelk (1 grote el per kom)
Lente-ui
pistachenoten
Bereidingswijze
Was de broccoli en courgette en snijd ze in grove stukken.
Pel en versnipper de ui en de look en stoof deze aan in wat olijfolie in een grote soepkom.
Voeg daarna de groenten toe en kruid af met peper, zout en tijm. Laat de groentjes eerst wat stoven zodat ze voldoende smaak afgeven.
Voeg daarna de groentebouillon toe. Ik koos voor de vetarme versie van Knorr.
Laat een 15-tal minuten koken en mix dan met een staafmixer.
Serveer in een kommetje en werk af met wat kokosmelk, verse lente-ui en pistachenoten.