Mokka cheesecake

Mokka cheesecake

Fan van cheesecake? Dan zal deze skinny versie met mokka flavour je zeker gelukkig maken. Ik maakte deze versie zonder toegevoegde suiker, én is low-fat. Klinkt perfect, toch? Een gezond tussendoortje dat bovendien nog eens perfect in je voedingsschema past. Wat wil een mens nog meer?

Maak deze taart ook zeker eens als je familie of vrienden op bezoek komen! Wedden dat ze niet door hebben dat ze een gezonde versie van taart aan het eten zijn? Worth the try, hihi!

mokka+cheesecake2.jpg
mokka+cheesecake3.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 1/10e van de taart)

134 KCAL – 2g FAT – 18g CARBS – 15g PROTEIN


Recept – taart voor 1O stuks

Mokka cheesecake

  • Voor de bodem:

    • 80g havermout

    • 120g dadels (ontpit)

    • 1 grote el kokosolie

    • 1 el speculaaskruiden

    • Snufje zout

  • Voor de vulling:

    • 1 banaan

    • 6 gelatine blaadjes

    • 800ml Optimel Griekse stijl kwark – koffie smaak

    • 100ml espresso koffie

    • 1 scoop proteïnepoeder

Bereidingswijze

  1. Maak de bodem van de taart: Meng de havermout, de dadels, de kokosolie, de speculaaskruiden en het snufje zout in de blender en meng kort tot een grof mengsel. Let op: laat dit niet helemaal blenden tot een deeg. Er mogen zeker nog wat stukjes inzitten.

  2. Zet een springvorm klaar en leg er een velletje bakpapier in. Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan. Zet daarna ik de koelkast.

  3. Voor de vulling doe je de koffie kwark van Optimel, samen met de koffie, in een steelpan op het vuur. Let wel op. De yoghurt moet opwarmen, maar zeker niet koken! Leg de gelatineblaadjes in een kommetje met wat water zodat ze kunnen week worden. Daarna voeg je ze toe aan de warme yoghurt. Meng goed los met een garde!

  4. Haal de taartvorm uit de koelkast en verdeel de banaanschijfjes over de bodem. Giet daarna het yoghurtmengsel erover. De cheesecake moet nu zeker een 3-tal uur opstijven.

  5. Haal de cheesecake uit de koelkast en verwijder de springvorm voorzichtig.