Mini cheesecake met kiwibes
Hier ben ik weer met één van mijn lievelingsdessertjes! (sorry, not sorry!)
Deze keer een friszoete versie met in de vulling avocado en limoen, afgewerkt met de schattigste kiwibesjes. Een mini variant van de kiwi, met een eetbare schil en rijk aan vitamine C. De besjes zijn echt ideaal als snack. Maar ze zijn ook perfect te integreren in een gerechtje zoals een dessertje of zelfs een salade! Als jullie deze nog niet hebben geproefd? Zeker proberen!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 taartje)1
132 KCAL - 7,3g FAT - 14,9g CARBS - 1,6g PROTEIN
Recept – (voor een 8-tal taartjes)
Frisse cheesecakes met limoen, avocado en kiwibes
45g havermout
60g dadels
1 el kokosolie
Speculooskruiden
1 el kokosschilfers
2 el agavesiroop
350g kokosyoghurt (ik gebruikt Alpro Absolutely Coconut)
1 avocado
1 limoen
1 potje Hoogstraten kiwibessen
4 blaadjes gelatine (of 1,5g agar agar)
klein scheutje plantaardige melk
Bereidingswijze
Begin met de basis van de mini cheesecakes. Meng de havermout, de dadels, de kokosolie, kokosschilfers én de speculooskruiden in een blender en meng tot een kleverige massa. Het is normaal dat deze massa nog wat droog is.
Duw dit mengsels aan in de basis van de cheesecakevormpjes. Ik gebruikte een siliconevorm, dan kun je ze achteraf makkelijk uithalen. Duw dit mengsel goed aan zodat het een vaste bodem is. Duw ook de randjes wat op.
Maak dan de vulling. Meng de kokosyoghurt met de avocado, de agavesiroop, zeste van limoen en het sap van een halve limoen. Mix tot een gladde massa. Deze massa is behoorlijk vloeibaar daarom gebruiken we een bindmiddel om de cheesecakejes mooi vast te krijgen.
Laat de gelatineblaadjes weken. Verwarm ondertussen een klein beetje melk (let op: niet laten koken!). Los de gelatineblaadjes of de agar agar op in de melk en voeg toe aan de vulling.
Giet de vulling boven de bodem van de cakejes. Laat deze minimum een tweetal uur opstijven in de koelkast.
Werk af met enkele schijfjes van de schattige kiwibesjes.
Smakelijk!