Pizzawafels (Trendsetters fit)

Pizzawafels (Trendsetters fit)

Misschien heb je deze onlangs op je tv-scherm zien verschijnen. Ik mocht samen met Joke Vandevelde enkele gezonde receptjes klaarmaken in het programma Trendsetters Fit op Ment Tv.

Als een gezond comfort food receptje maakte ik deze ‘PIZZAWAFELS’ klaar. Pizza én wafels? JAAAAA!

Een deeg op basis van speltbloem en bloemkool én een topping met tomaat, mozzarella, rauwe ham en basilicum.


Recept – (voor een 2à3-tal pizzawafels)

Pizzawafels

  • 100g bloemkool

  • 50g speltbloem

  • 1 el bakpoeder

  • 100g skyr

  • 1 ei

  • 1 tl Italiaanse kruiden

  • Knoflookpoeder

  • Oliespray

  • Toppings: Passata met kruiden, mozzarella light, gedroogde oregano, verse basilicum, rauwe ham

Bereidingswijze

  1. Zet het wafelijzer aan om op te warmen. Verwarm ook de oven voor op 220°.

  2. Kook de bloemkool gaar en laat uitlekken. Doe in een mengkom, samen met de andere ingrediënten van het beslag. Mix tot een deeg. Of gebruik een blender om tot een glad deeg te mixen.

  3. Spray het wafelijzer in en verdeel een deeltje beslag over de twee vlakken. Let op: niet teveel deeg gebruiken, anders komt dit van tussen het wafelijzer. Laat ze bakken en wacht tot ze mooi goudbruin zijn. Dit duurt enkele minuten (4à5 afhankelijk van je wafelijzer).

  4. Verdeel er dan een lepeltje passata, een plakje mozzarella, oregano en rauwe ham over en schuif ze nog 5 min in de oven (best: grillfunctie).

  5. Werk af met verse basilicum en serveer met een slaatje.

Enjoy!