SnacksCharlot Pauwels

Hapje van pastinaak en coquille

SnacksCharlot Pauwels
Hapje van pastinaak en coquille

All I want for christ-maaaaaaaas is,…, fooooood! Ofcourse…

Maar hou jij rekening met een gezonde balans in je maaltijden tijdens kerst of ga je all in? 😋

Die aperohappekes zijn vaak nogal zwaar en vettig, maar je kan ook superlichte, lekkere en gezonde hapjes klaarmaken. Ik geef jullie de komende weken wat inspiratie voor je kerstmenu.

Te beginnen met: hapjes. Een eerste lichte hapje is op basis van pastinaak en coquille: GOUD!!!


Recept – (voor 4 hapjes)

Pastinaakcrème, coquille en chips van pastinaak

  • 2 pastinaken

  • 1 dl melk

  • 1 dl groentebouillon (vetarm van Knorr)

  • Peper/zout

  • limoen

  • 4 coquilles

  • optioneel: kiemgroentjes

Bereidingswijze

  1. Begin met het schillen van de pastinaken. Eén pastinaak is voor de crème en mag in grove blokjes gesneden worden. Doe ze in een pannetje, samen met de melk en de bouillon. Kook tot de blokjes goed gaar zijn.

  2. De andere pastinaak snijd ik in dunne plakjes met een mandoline. Maak ze niet te dik, anders worden ze moeilijk krokant.

  3. Als de pastinaakblokjes gaar zijn, giet ze af. Bewaar wat van dit kookvocht. Doe ze blokjes in een blender en mix tot een gladde crème. Kruid met peper en zout en doe er een eetlepel limoensap bij. Doe er eventueel een klein beetje van het kookvocht bij om het extra smeuïg te maken.

  4. De pastinaakchips maak ik in de airfryer: leg ze op het rooster en bak ze in een 8-10 tal minuutjes krokant op 180 graden.

  5. Dep de coquilles droog en kruid ze af. Bak kort in een pan met wat olijfolie aan beide kanten.

  6. Serveer de pastinaakcrème op een aperobordje, leg er de coquille op en werk af met krokante pastinaak en eventueel wat kiemgroentjes.

Enjoy!