Zoete aardappelnestjes met feta en spinazie
Ondanks deze vreemde periode, is het lentegevoel toch wel al goed aanwezig. Mooi weer, bloeiende bloemetjes, de geur van vers gemaaid gras… love it!
Het volgende receptje is zeker eentje die binnen het lentethema past. Nestjes van zoete aardappel met een mengeling van feta en spinazie. De sliertjes van zoete aardappel maak ik trouwens altijd met de Multiquick 5 variofit van Braun. Een mixer waarmee je niet alleen kan hakken of mixen, maar ook blenden en spiraliseren in ‘no time’. Ik gebruik deze écht elke dag.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 nestje)
83 KCAL – 3,8 FAT – 7,8g CARBS – 5g PROTEIN
Recept – (voor 6 nestjes)
Zoete aardappelnestjes met feta en spinazie
200g zoete aardappel
2 eieren
200g spinazie
1 teentje look
50g feta kaas
peper/zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Schil de zoete aardappelen. Maak via een spiraalsnijder dunne sliertjes van de bataat.
Pel en pers de look en bak deze 1 minuut aan in een pan met wat olijfolie. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe en laat volledig slinken. Bak door totdat het vocht is opgenomen. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Klop in een kom de eieren los, samen met een snuf peper en zout. Verbrokkel de feta en voeg deze toe aan het eimengsel. Voeg ook de gebakken spinazie toe en roer goed door.
Verdeel de zoete aardappelsliertjes over 5 muffinvormpjes en maak er mooie nestjes van.
Schep het spinaziemengsel in de aardappelnestjes en druk goed aan.
Zet de aardappelnestjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 30 minuten.
Smakelijk!