MealsCharlot Pauwels

Zoete aardappelnestjes met feta en spinazie

MealsCharlot Pauwels
Zoete aardappelnestjes met feta en spinazie

Ondanks deze vreemde periode, is het lentegevoel toch wel al goed aanwezig. Mooi weer, bloeiende bloemetjes, de geur van vers gemaaid gras… love it!

Het volgende receptje is zeker eentje die binnen het lentethema past. Nestjes van zoete aardappel met een mengeling van feta en spinazie. De sliertjes van zoete aardappel maak ik trouwens altijd met de Multiquick 5 variofit van Braun. Een mixer waarmee je niet alleen kan hakken of mixen, maar ook blenden en spiraliseren in ‘no time’. Ik gebruik deze écht elke dag.

DSC00802.jpg
DSC00807.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 nestje)

83 KCAL – 3,8 FAT – 7,8g CARBS – 5g PROTEIN


Recept – (voor 6 nestjes)

Zoete aardappelnestjes met feta en spinazie

  • 200g zoete aardappel

  • 2 eieren

  • 200g spinazie

  • 1 teentje look

  • 50g feta kaas

  • peper/zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Schil de zoete aardappelen. Maak via een spiraalsnijder dunne sliertjes van de bataat.

  3. Pel en pers de look en bak deze 1 minuut aan in een pan met wat olijfolie. Voeg dan beetje bij beetje de spinazie toe en laat volledig slinken. Bak door totdat het vocht is opgenomen. Voeg naar smaak peper en zout toe.

  4. Klop in een kom de eieren los, samen met een snuf peper en zout. Verbrokkel de feta en voeg deze toe aan het eimengsel. Voeg ook de gebakken spinazie toe en roer goed door.

  5. Verdeel de zoete aardappelsliertjes over 5 muffinvormpjes en maak er mooie nestjes van.

  6. Schep het spinaziemengsel in de aardappelnestjes en druk goed aan.

  7. Zet de aardappelnestjes in de voorverwarmde oven en bak ze in ca. 30 minuten.

Smakelijk!