SnacksCharlot Pauwels

‘Cook a lot’ granola met gepofte rijst

SnacksCharlot Pauwels
‘Cook a lot’ granola met gepofte rijst

Granola bestaat in heel wat variaties. Je kan zelf je eigen combinatie maken met noten, zaden, gedroogd fruit, cacao nibs, etc. Ik maakte een versie die ik zelf echt overheerlijk vind. Er zijn geen vruchten in verwerkt, omdat ik niet zo hou van gedroogd fruit. Voeg er gerust aan toe als je daar zelf wel fan van bent. ;-)

Hoe eet je granola? Voeg ze bij je yoghurt met wat vers fruit, of in een smoothiebowl. Lekker als ontbijtje of als tussendoortje…

GSL-19.jpg
GSL-18.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 25 tot 30g granola)

161 KCAL – 8,2g FAT – 16,3g CARBS – 4,4g PROTEIN 


Recept – 1 grote bokaal granola

‘Cook a lot’ granola met gepofte rijst

  • 100gr gepofte rijst

  • 100gr amandelschilfers

  • 50gr gemengde noten

  • 50gr grove havermout

  • 50gr honing

  • 1 flinke el speculaaskruiden of kaneel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°.

  2. Meng de gepofte rijst, de amandelschilfers, de noten en de havermout in een grote kom.

  3. Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid er de mengeling over. Knijp er de honing over en zorg dat er overal wat honing zit.

  4. Doe er speculaaskruiden of kaneel over.

  5. Extra tip: doe wat water in een kommetje en besprenkel de granola met wat waterdruppels (dit maakt de granola nog bruiner en krokanter).

  6. Bak de granola een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven. Let wel op, granola kan snel verbranden. Check regelmatig en roer vaak eens om!