‘Cook a lot’ granola met gepofte rijst
Granola bestaat in heel wat variaties. Je kan zelf je eigen combinatie maken met noten, zaden, gedroogd fruit, cacao nibs, etc. Ik maakte een versie die ik zelf echt overheerlijk vind. Er zijn geen vruchten in verwerkt, omdat ik niet zo hou van gedroogd fruit. Voeg er gerust aan toe als je daar zelf wel fan van bent. ;-)
Hoe eet je granola? Voeg ze bij je yoghurt met wat vers fruit, of in een smoothiebowl. Lekker als ontbijtje of als tussendoortje…
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 25 tot 30g granola)
161 KCAL – 8,2g FAT – 16,3g CARBS – 4,4g PROTEIN
Recept – 1 grote bokaal granola
‘Cook a lot’ granola met gepofte rijst
100gr gepofte rijst
100gr amandelschilfers
50gr gemengde noten
50gr grove havermout
50gr honing
1 flinke el speculaaskruiden of kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Meng de gepofte rijst, de amandelschilfers, de noten en de havermout in een grote kom.
Leg bakpapier op een bakplaat en verspreid er de mengeling over. Knijp er de honing over en zorg dat er overal wat honing zit.
Doe er speculaaskruiden of kaneel over.
Extra tip: doe wat water in een kommetje en besprenkel de granola met wat waterdruppels (dit maakt de granola nog bruiner en krokanter).
Bak de granola een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven. Let wel op, granola kan snel verbranden. Check regelmatig en roer vaak eens om!