Tray bake met zalmfilet

Tray bake met zalmfilet

Onder het motto ‘het hoeft niet moeilijk te zijn, om lekker te zijn’, heb ik een nieuwe favoriete manier om snel te koken. Tray bakes! Het zijn recepten waarbij alles in een ovenschaal de oven ingaat. Supermakkelijk, en ondertussen kun je nog iets anders van die drukke planning afwerken. Perfect toch?

De tray bakes kun je met heel wat ingrediënten klaarmaken. Ik koos bij deze versie voor zalm, krieltjes en bimi of aspergesbroccoli.

DSC01100.jpg
DSC01127.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

391 KCAL - 18,8g FAT - 20,5g CARBS - 33g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Tray bake met zalmfilet, krieltjes en bimi

  • 2 zalmfilets (ong. 100g per filet)

  • 300g bimi of aspergebroccoli

  • 200g kriel aardappeltjes

  • 1 teentje look

  • 2 el sojasaus

  • Peper/zout

  • Olijfolie

  • Chilivlokken

  • Dille 

  • HAPPY ROOTS kruiden van Mill & Mortar

Bereidingswijze

  1. Zet een ovenschaal klaar en verwarm de oven voor op 180 graden.

  2. De aspergebroccoli is hard van textuur dus deze moeten we heel kort voorgaren. Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de aspergebroccoli gedurende 3à4 minuten beetgaar (ze zijn dan nog niet volledig gaar en nog wat hard).

  3. Besprenkel de ovenschaal met enkele druppels olijfolie. Pel en pers een teentje look uit in de ovenschaal. Plaats de zalmfilets in het midden van de ovenschaal en kruid ze met peper, zout en dille.

  4. Ik schil de krieltjes niet maar spoel ze wel eerst goed af onder stromend water. Halveer de kleine krieltjes en doe ze in een mengkom. Voeg een goeie eetlepel olijfolie toe en kruid de krieltjes af met peper, zout en happy roots kruiden.

  5. Besprenkel de aspergebroccoli met wat druppels olijfolie en kruid deze ook nogmaals af. Ik voeg hier ook 2 el sojasaus aan toe.

  6. Verdeel de gekruide krieltjes en aspergebroccoli ook in de ovenschaal. Ik kruid daarna nog wat af met chilivlokken en plaats de ovenschaal daarna gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!