Frisse erwtenpuree met gegrilde little gems & MOWI PURE Baron

Frisse erwtenpuree met gegrilde little gems & MOWI PURE Baron

Zeg niet zomaar ‘zalm’ tegen dit stukje topkwaliteit… MOWI PURE Baron vraagt om een receptje met klasse.

Zomerse erwtenpuree met munt en yoghurt, gegrilde slahartjes en als neusje van de zalm (hihi): De MOWI Pure Baron 🤩

Deze zalm is de eerste in zijn soort dat aangeboden wordt onder een 'brand' naam. Waarom? MOWI respecteert de zalm en zijn pure herkomst. Op alle verpakkingen kun je via de QR-code perfect het verhaal achter dit stukje MOWI ontdekken. Verantwoord & traceerbaar!

De kwaliteit van de zalm merk je vooral aan de smaak en textuur. Must try receptje!

DSC08669-2.jpg
DSC08647-2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

595 KCAL - 19g FAT (waarvan 3g verzadigd) - 36g CARBS - 38g PROTEIN


Recept – (voor 2 personen)

Frisse erwtenpuree met gebakken slahartjes (little gems) , MOWI PURE Baron & geroosterde hazelnoten

  • 2 MOWI PURE Baron zalmhaasjes (2 x ± 220g)

  • 350g erwtjes (diepvries)

  • 200g aardappelen

  • 120 gr Griekse yoghurt (vetgehalte 0%)

  • Een 2-tal takjes munt

  • 1 teentje knoflook

  • 1 kleine ui

  • 1 tl citroensap

  • Peper/zout

  • olijfolie

  • 2 little gems (baby romana sla)

  • klein handje hazelnoten

Bereidingswijze

  1. Laat de erwtjes ontdooien. Kook ondertussen de aardappelen gaar in water met wat zout. Giet ze daarna af en houd ze warm in de pot. Was en snijd de muntblaadjes fijn.

  2. Versnipper de ui en de look. Doe wat olijfolie in een grote pan en stoof de ui en look, voeg de erwtjes toe samen met een klein scheutje water. Laat dit een 10-tal minuutjes zachtjes gaar koken.

  3. Was ondertussen de little gems en snijd ze in de lengte middendoor. Wrijf ze wat in met olijfolie en kruid ze af met peper en zout. Tip: ze zijn nóg lekkerder gegrild op een BBQ. Bak ze kort op de platte kant in een pan tot ze wat gekleurd zijn. Grill ondertussen ook de gehakte hazelnootjes.

  4. Doe ¾ van je erwtjes in de blender, voeg de Griekse yoghurt toe. Kruid af met peper/zout, de munt en het citroensap.

  5. Voeg het erwtenmengsel bij de aardappel en pureer dit fijn. Roer er daarna de rest van de erwten aan toe en meng met een spatel. Zo blijven er nog zichtbare erwtjes aanwezig in de puree.

  6. Bak de MOWI Pure Baron kort (drietal minuten) op elke zijde in een pan.

  7. Serveer de erwtenpuree als basis op een bordje, leg er de gegrilde slahartjes en de MOWI Pure Baron op. Werk af met hazelnootjes.