Burratadip met aardbei en balsamico

Burratadip met aardbei en balsamico

Wist je dat… aardbeitjes en balsamico hand en hand samen gaan? Zowel bij een dessertje als bij een hartig gerecht of hapje.

Ik maakte een heerlijke starter op basis van aardbei en balsamico gecombineerd met burrata. Een hapje perfect voor komende zomermaanden en een bommetje vol smaken. Wat desembrood erbij en je gasten zullen smullen!


Recept – (voor een 6-tal personen)

Burratadip met aardbei, balsamico en basilicum

  • 450g aardbeien (+enkele extra, ca. 500g in totaal)

  • 2 el balsamicoazijn

  • 1 el honing

  • zout

  • chilivlokken

  • 1 limoen

  • 1 handje basilicum

  • olijfolie

  • 2/3 bollen burrata

  • zuurdesembroodje of frans stokbrood

Bereidingswijze

  1. Snijd de 450g aardbeien in blokjes en doe ze in een steelpannetje. Voeg 2 el balsamico, 1 el honing en wat zout en chilivlokken toe. Plaats op een medium vuurtje en laat een 5-tal minuutjes pruttelen. Zet het vuur daarna lager en laat nog een kwartier zachtjes pruttelen tot een zachte geleistructuur. Laat daarna afkoelen.

  2. Snijd ondertussen een zestal andere aardbeitjes in plakjes en doe ze in een kom. Voeg 1 el honing, 1 tl limoensap en wat zeste van de limoen toe. Werk af met een handje vers gehakte basilicum een snufje zout en een scheutje olijfolie. Roer goed om en laat even marineren.

  3. Neem een diep bord of serveerschaal en trek de burrata wat uit elkaar. Doe er het afgekoelde aardbeimengsel op en daarna ook de gemarineerde aardbeitjes. Werk af met nog wat olijfolie, zout, zwarte peper en chili (als je houdt van een pittige toets).

  4. Serveer met krokant brood.

Enjoy!