MealsCharlot Pauwels

Oosterse wok met kip

MealsCharlot Pauwels
Oosterse wok met kip

Niet het eerste receptje dat ik maak uit een Oosters sfeertje. Een wok is de ideale manier om snel, simpel en gezond te koken. Je kunt er bovendien eindeloos mee variëren. In deze versie gebruikte ik een overload aan groentjes, kip en rijstnoedels (fan van!).

Geef gerust je eigen ‘touch’ aan deze. Gebruik andere groentjes, rijst i.p.v. noedels, … en maak zo je eigen favorietje.

HR-35.JPG
HR-40.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

424  KCAL – 6,8g FAT – 60,6g CARBS – 32,9g PROTEIN


Recept – 1 portie

Oosterse wok met kip

  • 100gr paprika (gemengd)

  • 50gr broccoli

  • 50gr taugé

  • Halve ui

  • teentje look

  • 100gr kipreepjes

  • 50gr rijstnoedels

  • Peper/zout/komijn

  • 1 el sesamolie

  • 15 ml sojasaus

  • Pijpajuin

  • 10 gr cashewnoten

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstnoedels.

  2. Stoof de versnipperde ui en look in wat sesamolie. Voeg de paprikareepjes, en kleine broccoliroosjes (ongekookt) toe en laat wat bakken.

  3. Voeg daarna de kipreepjes toe en bak mee, kruid af (peper/zout/komijn). Daarna mag de taugé erbij.

  4. Blus met een scheutje sojasaus en laat nog kort even bakken.

  5. Doe er de rijstnoedels bij en meng goed door. Werk af met pijpajuin en gehakte cashewnoten.