Oosterse wok met kip
Niet het eerste receptje dat ik maak uit een Oosters sfeertje. Een wok is de ideale manier om snel, simpel en gezond te koken. Je kunt er bovendien eindeloos mee variëren. In deze versie gebruikte ik een overload aan groentjes, kip en rijstnoedels (fan van!).
Geef gerust je eigen ‘touch’ aan deze. Gebruik andere groentjes, rijst i.p.v. noedels, … en maak zo je eigen favorietje.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
424 KCAL – 6,8g FAT – 60,6g CARBS – 32,9g PROTEIN
Recept – 1 portie
Oosterse wok met kip
100gr paprika (gemengd)
50gr broccoli
50gr taugé
Halve ui
teentje look
100gr kipreepjes
50gr rijstnoedels
Peper/zout/komijn
1 el sesamolie
15 ml sojasaus
Pijpajuin
10 gr cashewnoten
Bereidingswijze
Kook de rijstnoedels.
Stoof de versnipperde ui en look in wat sesamolie. Voeg de paprikareepjes, en kleine broccoliroosjes (ongekookt) toe en laat wat bakken.
Voeg daarna de kipreepjes toe en bak mee, kruid af (peper/zout/komijn). Daarna mag de taugé erbij.
Blus met een scheutje sojasaus en laat nog kort even bakken.
Doe er de rijstnoedels bij en meng goed door. Werk af met pijpajuin en gehakte cashewnoten.