Zoete aardappelwafeltjes

We zijn gewoon om wafels in hun zoete vorm op te smullen. Ik probeerde een hartige versie te maken met zoete aardappel en broccoli. En jaaaaaaaa hoor, superlekker! Ze vragen wat tijd om te maken maar ze zijn het helemaal waard!
Probeer jij ze ook eens uit? Serveer ze met een lekker slaatje als lunch!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 3 wafels)
253 KCAL – 6g FAT – 37g CARBS – 14g PROTEIN
Recept – 9 wafeltjes
Zoete aardappelwafeltjes
350gr zoete aardappel
100gr broccoli
Scheutje sojamelk (50ml)
1 groot ei
1/2 tl bakpoeder
50gr havermout
50gr emmentaler light (geraspt)
1 el cottage cheese
Verse bieslook/peterselie
Peper/zout/tijm/nootmuskaat
Bereidingswijze
Schil en snijd de zoete aardappel in kleine stukjes. Verdeel ze over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Plaats 20minuten in de oven op 180 graden.
Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en mix ze heel kort in de blender tot broccolirijst.
Mix ondertussen ook de havermout tot fijn meel.
Als de zoete aardappelstukjes klaar zijn, laat je ze even afkoelen.
Doe ze in de blender met een klein scheutje melk en mix tot een glad beslag. Let op: ik roer vaak even tussenin zodat alle stukjes mooi fijn gemixt zijn.
Doe het beslag in een kom en doe er de peterselie, de bieslook, de havermeel, het bakpoeder, het ei, de kaas en de cottage cheese bij.
Kruid met peper/zout/tijm en meng goed door elkaar.
Daarna verdeelde ik het beslag in 8 gelijke bolletjes. Ik bakte de wafeltjes gaar in een 7-tal minuten!