Bloedsinaasappel cake

Bloedsinaasappel cake

Bloedsinaasappels zijn helaas maar even te vinden (december-april), maar waaw, wat zijn ze lekker! Van de buitenkant zie je haast het verschil niet met een normale sinaasappel, maar als je ze doorsnijdt.... Dan zie je de mooie wijnrode kleur! Toppers voor smaak en oog.

Ze zijn megalekker om te verwerken in een frisse salade maar absoluut ook in zoete desserts zoals deze cake op basis van yoghurt! Smeuïg zoals een flan en lekker fruitig.


Macronutriënten (voor 1 sneetje):

160 kcal - 11g vet (waarvan 1g verzadigd) - 26g koolhydraten (waarvan 1g suikers) - 6,5g eiwitten - 1g vezels

Recept – (voor 1 cakevorm)

Bloedsinaasappel cake met yoghurt

  • 180g bloem (ik gebruikte volkoren)

  • 1 el bakpoeder

  • snufje zout

  • 280g Griekse yoghurt (0%)

  • sap en zeste van 1 bloedsinaasappel

  • 200g suiker of suikervervanger (ik gebruikte Pure Via Patisserie)

  • 3 eieren

  • 100ml olie (ik gebruikte koolzaadolie)

  • 1 el maanzaad

  • 1 bloedsinaasappel ter afwerking

  • voor extra glazuur: 75ml sap van bloedsinaasappel + 1 el suiker

Bereidingswijze

  1. Laat de oven voorverwarmen op 180 graden.

  2. Meng de bloem, bakpoeder en een snufje zout in een mengkom.

  3. Doe de yoghurt, sap en zeste, suiker en eieren in de mengkom van de keukenmachine en laat zachtjes mengen.

  4. Voeg er de droge ingrediënten aan toe en laat mengen tot een homogeen beslag.

  5. Voeg er daarna de olie aan toe en laat nog even mengen. Doe er als laatste nog een eetlepel maanzaad bij en meng nog even door. Doe in een ingevette cakevorm en werk af met enkele halve, dunne plakjes bloedsinaasappel.

  6. Plaats in de oven voor zo’n 55min tot een uur. Prik met een mesje om te checken of de binnenkant voldoende is gebakken.

  7. Meng 75ml sap met 1 el suiker en roer goed op een vuurtje. Werk de cake af met dit mengsel.

Enjoy!