Pulled chicken burgers

Pulled chicken burgers

Speciaal voor Vaderdag maakte ik een ‘papa-proof’ receptje die per-fect samengaat met een frisse, lekkere Omer.

Geef toe, al die papa’s drinken graag es een biereke, niet? Laat ze eens extra genieten met een comfort food receptje die ideaal is bij dit blonde biertje. Zet dat Omer’ke maar al klaar. :-)


Recept – (voor een 4-tal gevulde burgers)

Pulled chicken burger met Omer

  • 500g kipfilet (voor zachtste kip: kippendijfilet)

  • kippenbouillon

  • 1 ajuin

  • 1 teentje look

  • scheutje Omer. bier

  • 2 el tomatenpuree

  • 1 bouillonketeltje kip

  • 50g ketchup (50%) (+ eventueel 1 of 2 el BBQ saus)

  • 1 el worcestersaus

  • 1 el appelazijn

  • 1 el mosterd

  • kruiden (peper, zout, gerookte paprika, komijn, chili)

  • 4 zachte burgerbroodjes

  • 150g witte kool geraspt

  • 150g wortel geraspt

  • 2 el yoghurt mager

  • 1 el mayonaise

  • 1 el citroensap

  • handje rucola sla

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water aan de kook met kippenbouillon. Kook hierin de kipfilets gaar in ong. 12 minuten. Let op: de kip mag niet te droog zijn, dus niet te lang laten koken.

  2. Pel en snipper de ui en de look.

  3. Meng ondertussen de witte kool- en wortelrasp met de yoghurt, mayonaise en citroensap. Kruid af met peper en zout.

  4. Als de kip gaar is, giet de filets dan af. Let op: hou nog wat van de kookbouillon over. Trek die dan los met twee vorken zodat je mooi reepjes krijgt uit het vlees. Je kunt dit ook met een mixer doen maar dan heb je geen mooi ‘pulled’ stukjes.

  5. Stoof de ui en look en voeg de tomatenpuree toe. Blus dit mengsel met een scheutje Omer. en voeg daarna de kip toe. Voeg een kopje van het kookvocht van de kip toe en laat hierin het bouillonketeltje kip smelten. Laat enkele minuutjes sudderen op middelhoog vuur. Voeg ook de ketchup (en BBQ saus), worcestersaus, appelazijn en mosterd toe. Kruid goed af met peper, zout, paprikakruiden (liefst gerookt), chili en komijn). Laat nog even stoven tot een smeuïge massa.

  6. Grill de burgerbroodjes kort en beleg ze met wat BBQ saus, leg er de pulled chicken op, daarna wat kool-wortelsalade en enkele blaadjes rucola. GENIET met een heerlijke Omer.

Enjoy!