Caffe latte chia pudding
Eén van mijn lievelingsontbijtjes is sowieso chia pudding. Chiazaad is een super bron van omega 3 vetzuren en bevat heel wat essentiële vitaminen en mineralen… Perfect om je dag mee te starten dus!
Als je de chiazaadjes verwerkt met melk of water, dan ontstaat er een geleiachtige textuur. Dit maakt het een goed ingrediëntje om pudding van te maken. Ik maakte er hier eentje geïnspireerd op een Latte koffie.
Voor de coffeelovers een leuke afwisseling voor een ontbijtje! Geniet ervan!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
245 KCAL - 8g FAT - 18,8g CARBS - 14,5g PROTEIN
Recept – (voor 1 glaasje)
Latte Chia pudding
100ml plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete amandelmelk)
1 el rauwe cacaopoeder
20g chiazaad
25ml koffie
1 el honing
100g Optimel koffiekwark
Bereidingswijze
Zet een tasje koffie. Ik gebruikte de verse koffie van wielrenner Jelle Wallays. Een zoete koffieblend, ideaal voor lattes of cappuccino.
Meng je amandelmelk (of andere) met de chiazaadjes en de cacao. Roer goed zodat er geen klontertjes meer over blijven. tip: ik maak de chia pudding de avond ervoor in een afsluitbare ‘jar’. Hiermee kan ik makkelijk schudden om te mengen.
Voeg de honing toe en schud nogmaals. Laat dit een nachtje rusten in de koelkast of laat minimum 30minuten rusten zodat de chiazaadjes de vloeistof kunnen opnemen.
Net voor je de pudding wil opeten, giet je de koffie in een glas en doe de pudding erover.
Je kunt de chiapudding nog afwerken met wat geschuimde melk.
Smakelijk!