MealsCharlot Pauwels

Bewuste Visweek: Schelvis in amandeljasje

MealsCharlot Pauwels
Bewuste Visweek: Schelvis in amandeljasje

Vorige week was het BEWUSTE VISWEEK. En dat betekent dat we met iets meer aandacht een keuze maken in de winkel… Naast het ASC-label bestaat er ook een MSC-label voor vis.

Dit label wil tijdens deze ‘bewuste’ week aandacht vestigen op variatie van vis. Wij zijn allemaal fan van zalm en kabeljauw, maar er zijn zoveel andere vissoorten die minstens even lekker zijn.

Ik koos bv. voor een schelvis (kleine zusje van de kabeljauw). Met een amandelkorstje en een kruidenpuree kan die je zeker even hard bekoren!


Recept – (voor een 2-tal personen)

Schelvishaasje met amandeljasje, kruidenpuree en gepofte kerstomaatjes

  • 2 schelvishaasje (MSC-label)

  • amandelschilfers

  • kerstomaatjes (ik kies voor honingtomaatjes: lekkerst warm)

  • 500g aardappelen

  • 2 el Philadelphia light

  • 1 el mosterd

  • verse bieslook

  • verse platte peterselie

  • waterkers

  • peper/zout/nootmuskaat

  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke blokjes. Kook ze gaar in gezouten water.

  2. Wrijf de schelvisjes in met wat olijfolie, kruid ze met peper en zout, en leg er een amandellaagje over. Leg ze in het mandje van de airfryer, samen met de kerstomaatjes.

  3. Plaats ze in de airfryer voor ongeveer 8 minuten op 180 graden.

  4. Giet de aardappelen af, voeg de Philadelphia, mosterd, een handjevol verse kruiden (bieslook, peterslie) toe alsook een klein handje waterkers. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat en meng tot een gladde puree.

  5. serveer de puree met de schelvis en de tomaatjes, voeg eventueel nog wat waterkers toe.

Enjoy!