MealsCharlot Pauwels

‘Belgische’ carbonara

MealsCharlot Pauwels
 ‘Belgische’ carbonara

Deze maand is het maand van de markt en daarom ga ik langs bij 4 lokale versmarkten in West-Vlaanderen. Back to the roots!

De eerste stop was in De Panne. Een uitgebreide markt met tal van verse producten, bloemen, planten en textiel!

Het is ook weer aspergetijd dus ik kon niet anders dan receptje maken met ons ‘Belgische’ goud.

Recept – (voor een 2-tal personen)

‘Belgische’ carbonara met asperges, gerookt spek en gerijpte kaas

  • 2 eieren

  • 100g gerijpte kaas

  • 8 witte asperges

  • 4 groene asperges

  • 150g pasta (linguini of spaghetti)

  • 120g gerookt spek

  • 1 sjalotje

  • Verse hoeveboter

  • Peper/zout

Bereidingswijze

  1. Was en schil de witte asperges. Verwijder het onderste stukje.

    Snijd de kopjes van de asperges af op ongeveer 3 cm. Snijd de rest van asperges met een dunschiller in dunne slierten zoals ‘linguini’.

  2. Was en snijd van de groene asperges het onderste stukje weg. De groene asperges kun je vooraf al 5minuten koken. Snijd de daarna in fijne blokjes.

  3. Rasp de gerijpte kaas. Hou 3/4e voor het carbonaramengsel. 1/4e voor de afwerking. Snijd ook het spek in blokjes. Pel en snipper de sjalot.

  4. Meng de eieren in een ruime kom, samen met 3/4e van de kaas. Klop goed los en kruid met peper en zout.

  5. Bak de spekblokjes samen met de sjalot in een pan. Als het spek kleurt, doe er dan groene aspergeblokjes bij. Bak mee.

  6. Verwarm een ruime kookpot met gezouten water. Doe er de pasta in, samen met de witte aspergekopjes (ik gebruikte spaghetti en deze had maar enkele minuten kooktijd nodig. Bij dikkere pasta laat je deze eerst enkele minuten koken). Doe er na 1 minuut ook de aspergeslierten bij en laat alles nog 2 minuten koken.

  7. Giet alles af en voeg toe aan het carbonaramengsel. Roer voorzichtig om. Voeg ook de gebakken sjalot, spek en groene asperges toe.

  8. Serveer met nog extra gerijpte kaas.

Enjoy!