MealsCharlot Pauwels

Salade tagliata

MealsCharlot Pauwels
Salade tagliata

Geen idee waarover ik het heb? Tagliata is een Italiaans gerechtje van kortgebakken biefstuk (in dunne plakjes) met Parmezaan en balsamico. Hieronder mijn variant in saladevorm.

Dit gerechtje maakte ik met oog op de inname van ijzer. Het cliché zegt dat het meeste ijzer in spinazie zit. Echter niet alleen groene groenten, maar ook rood vlees bevat veel ijzer. Ik heb zelf soms wat ijzertekort dus let ik extra goed op het innemen van ijzer (hoofdzakelijk in een natuurlijke vorm). Een stukje biefstuk bevat heel wat heemijzer (dit soort ijzer wordt in pure vorm volledig door ons lichaam opgenomen). De rucola in dit receptje is bovendien ook een van nature rijke ijzerbron!

GSL-12.jpg
GSL-10.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

376 KCAL – 19,5g FAT – 2,1g CARBS – 42,3g PROTEIN


Recept – 2 porties

Salade tagliata

  • 2 biefstukjes (+- 150 gr per stuk)

  • 100gr rucola

  • 10-tal kerstomaatjes

  • 20gr pijnboompitjes (geroosterd)

  • 30gr Parmezaan schilfers

  • Olijfolie

  • Balsamicoazijn

  • Peper/zout

Bereidingswijze

  1. Presenteer de rucola sla op twee bordjes.

  2. Snijd de kerstomaatjes middendoor en presenteer ze op de salade.

  3. Bak de biefstukjes kort aan elke zijde in wat olijfolie (kruid voordien met peper en zout). De biefstukjes moeten kort gebakken worden op een hoog vuur. De binnenkant moet nog saignant zijn!

  4. Snijd de biefstukjes in plakjes en leg ze op de salade.

  5. Doe er de geroosterde pijnboompitjes en Parmezaan schilfers over.

  6. Meng 2 el olijfolie met 1 el balsamicoazijn en kruid af met peper en zout. Besprenkel de salade met de dressing.