Zoete aardappelburger
Don’t be fooled, healthy dinner in fastfood disguise! Ik vind het altijd fijn als mijn eten er niet altijd supergezond uitziet. Ik experimenteer dus graag om de normale ‘cheats’ in een gezond jasje te steken… Een gezonde versie van burger, pizza of brownie? Uh, yes, please!
Deze hamburger heeft geen brood, maar wel geroosterde zoete aardappel als broodjasje. Server hem met een side salad om nog wat extra groentjes aan te vullen!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 2 burgers)
317 KCAL – 9g FAT – 34,3g CARBS – 29,2g PROTEIN
Recept – 2 burgers
Zoete aardappelburger
4 plakken zoete aardappel (ong. halve cm dik)
120gr kippengehakt
1 el ketchup
1 el havermeel
2 plakken van rode ui
2 plakken van tomaat
50gr witte kool
2tl yoghurt
Toefje mosterd
Olijfolie
Peper/kippenkruiden/look
Bereidingswijze
Verwarm de airfryer op 180graden.
Kook de dikke plakken zoete aardappel eerst beetgaar (niet zacht!).
Meng het gehakt met de ketchup en de havermout, kruid af met peper, kipkruiden en look.
Maak er twee bolletjes van en plet tot twee burgertjes (niet te groot). Bak de burgers in de airfryer voor een 10-tal minuutjes.
Snijd ondertussen van de rode ui 2 plakken. Meng de snippers witte kool met de yoghurt en het toefje mosterd. Kruid af naar smaak. Grill de plakken zoete aardappel en rode ui kort in de grillpan.
Maak daarna je burgers in deze volgorde: zoete aardappel - rode ui - burger - tomaat - witte koolsla - zoete aardappel