Crumble met vijgen en noten
Dit gerechtje maakte ik in samenwerking met Etixx Sports omtrent blessures en voeding. Kamp je met een blessure? Dan is het belangrijk ook via je voeding je herstel te bevorderen. Dit ontbijt bevat alle belangrijke stoffen (calcium, eiwitten, etc.) voor het herstel van een blessure.
Ik werkte met vijgen om het receptje nog beter te laten passen bij dit seizoen! Of ben ik de enige die stiekem een hele voorraad verse vijgen inslaat in dit seizoen?
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie: 150gr magere kwark met de crumble)
314 KCAL – 12g FAT – 38g CARBS – 15g PROTEIN
Recept – 4 porties
Crumble van lijnzaad en noten met vijgen en magere kwark
30g volkoren bloem
30g havermout
3 el kokosolie
3 el honing
Snufje zout
Snufje kaneel of speculaaskruiden
3 el lijnzaad
30g gemengde noten
3 vijgen
100g blauwe bessen
600g magere kwark / plattekaas
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Meng de volkoren bloem met de havermout in een kom. Smelt de kokosolie en roer door de droge massa.
Hak de noten in kleinere stukken en voeg ze, samen met het lijnzaad, toe aan het mengsel. Voeg ook 2 el honing en het zout en de speculaaskruiden toe. Roer dit mengsel goed tot een kruimelig deeg.
Doe de vijgen, de blauwe bessen en 1 el honing in de blender en mix tot een puree.
Doe de puree van fruit in een ovenschotel en bedek met de crumble.
Plaats in oven voor een 20à25-tal minuten.