Aardbeiensoepje met munt en gember
Het is aardbeienseizoen is officieel van start gegaan dus een receptje met deze lekkere vruchtjes mag niet ontbreken.
Heb je een bubbeldiner op de planning staan? Dan is dit zeker een aanrader voor een dessertje. Maar ook als tussendoortje of als ontbijt kan deze op tafel passeren!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
106 KCAL - 0g FAT - 22g CARBS (natuurlijke suikers) - 3g PROTEIN
Recept – (voor 2 porties)
Aardbeiensoepje met gember en munt
250g verse Belgische aardbeien (ik gebruikte Hoogstraten aardbeien)
2 el honing
2 el magere yoghurt
2 el gembersap (tip: Gimber of Gnger.eu, ik gebruikte Gnger.eu - deze bevat geen toegevoegde suikers)
zwarte peper
verse munt
Bereidingswijze
Gebruik 200g aardbeien voor het soepje. Mix in de blender met de honing, een eetlepel gembersap en enkele takjes munt.
De andere aardbeitjes snijd ik in vieren en laat ze even marineren in een eetlepel gembersap, fijngesneden munt en zwarte peper.
Breng de yoghurt op smaak met wat honing (naar wens).
Serveer het soepje met een lepeltje yoghurt, de gemarineerde aardbeitjes en wat verse munt.
Smakelijk!