Groentenbrunoise met hummus en halloumi
Maakte jij al eens je eigen hummus? De meeste mensen kennen de Oosterse kikkererwtenpuree als dip voor bij onder andere crackers of groentjes. Hummus is echter ook lekker als je het verwerkt in een volwaardig gerecht.
Ikzelf gebruik verse hummus bijvoorbeeld vaak op een wrap! Of zoals bij dit gerechtje als smeuïg extraatje! Denk maar aan een buddha bowl of een salade.
Hier een leuk veggie gerechtje met hummus, in combo met gegrilde groentjes en halloumi!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)
440 KCAL - 26g FAT - 21g CARBS - 25g PROTEIN
Recept – (voor 2 personen)
Gegrilde groenten met verse hummus en halloumi
1 rode paprika
1 courgette
1 rode ui
150g halloumi
peper/zout
10g verse munt
4 el verse hummus (recept voor hummus vind je hier)
Garam masala kruiden fusion van Mill & Mortar
eventueel: volkoren pitabroodje
Bereidingswijze
Begin met het bereiden van de hummus (een link naar de pagina van de verse hummus vind je hier).
Snijd daarna de courgette, de paprika en de rode ui in kleine blokjes. Snijd de halloumi in sneden van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd als laatste ook de munt fijn.
Bak de brunoise van groentjes in een scheutje olijfolie in een pan en kruid af met peper, zout en een eetlepel Garam Masala. Voeg daarna ook de gesneden munt toe en roer goed door.
Vervolgens kunnen de plakjes halloumi gebakken worden. Verhit een koekenpan zonder vetstof en grill de halloumi kort tot ze mooi bruin kleurt.
Presenteer 2 eetlepels van de hummus op één bordje en lepel er de groentenbrunoise over. Leg er da gegrilde halloumi over.
Smakelijk!