SnacksCharlot Pauwels

Groentechips

SnacksCharlot Pauwels
Groentechips

Heb jij ook wel eens een zoute craving? Zin in een kommetje chips in de zetel? Maak dan zeker eens deze groentechips uit de airfryer! Heb je geen airfryer? Geen probleem, je kunt ze ook perfect klaarmaken in de oven.

Ik koos zelf om chips te maken van zoete aardappel, wortel en courgette. Kies echter zelf welke groente je wil verwerken tot chips. Je kan kiezen voor wortel, zoete aardappel, (rode) biet, pastinaak, courgette, etc. Ze zijn niet zo lang houdbaar want ze worden wel wat slap. Je eet ze dus best onmiddellijk op maar.. Geen probleem, toch?

Veggie+chips+4.jpg
veggie+chips3.jpg

MACRONUTRIËNTEN (1 kommetje)

238 KCAL – 8,6g FAT – 35,4g CARBS – 11,8g PROTEIN


Recept – (voor 1 portie)

Groentechips

  • 120g zoete aardappel

  • 120g wortel

  • 120g courgette

  • Olijfolie (of notenolie)

  • Zout/paprikapoeder

  • Himalaya zout (grof)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de airfryer (of traditionele oven) voor op 180°.

  2. Schil en was de groenten indien nodig (courgette schil ik niet).

  3. Snijd de groenten in hele fijne plakjes met een mes. Hoe dunner, hoe beter! Als je een mandoline hebt staan, is dat nog makkelijker om fijne, gelijke plakjes te snijden.

    Let op: De courgetteplakjes leg ik eerst op een keukenpapier. Zo wordt het vocht er wat uitgetrokken.

  4. Doe één eetlepel olie over de groenten. Je kunt ze er ook mee bestrijken.

  5. Doe er als laatste nog wat kruiden naar keuze over. Ik koos voor zout en paprikapoeder.

  6. Plaats de chips in het mandje van de airfryer en bak ze gedurende 12-15 minuten tot ze krokant zijn (afhankelijk van de dikte). Schud af en toe een op zodat ze overal krokant en bruin worden. Let op: als je ze klaarmaakt in de oven, leg ze dan zo weinig mogelijk op elkaar. Je hoeft ze dan niet te draaien of te schudden.

  7. Werk af met wat grof zout.