Acaï bowl
Tijdens mijn reis naar Costa Rica leerde ik deze topper kennen. De acaï bes is een bes uit het regenwoud met een unieke, frisse smaak. De bes is bovendien erg gezond door de hoge antioxidantwaarde, veel essentiële vetzuren, vitamines én eiwitten.
In Costa Rica werd deze gemaakt met verse kokosmelk, banaan én werd getopt met blauwe bessen, granola en pindapasta. Ik kon het niet laten om mijn versie zo dicht mogelijk in de buurt te laten komen van deze Midden-Amerikaanse versie. En ja, hoor! Zo lekker… Eventjes weer helemaal aan de Costa Ricaanse kust.
MACRONUTRIËNTEN (1 portie)
379 KCAL – 13,5g FAT – 55,8g CARBS – 7g PROTEIN
Recept – (voor 1 portie)
Acaï bowl
1 pakketje diepgevroren acaï & guarana (The Holy Berry, traditional blend)
1 bevroren banaan
100g bevroren frambozen
150ml plantaardige melk (ik koos voor kokos)
1 el pindapasta (puur, zonder toevoegingen)
Afwerking: frambozen, blauwe bessen, banaan, granola, kokosrasp
Bereidingswijze
Haal het pakketje diepgevroren acaï 5 minuutjes voor het bereiden uit de diepvries.
Doe de inhoud van het zakje in de blender, samen met de bevroren banaan, de bevroren framboosjes en de melk. Laat goed blenden tot een fluffy massa. Soms is het nodig even te doorroeren tussenin.
Doe je acaïmengsel in een kom en werk af met verse bessen, banaan, een eetlepel granola en niet te vergeten: EEN LEPEL PINDAPASTA!