MealsCharlot Pauwels

Parelcouscous met duo van asperge

MealsCharlot Pauwels
Parelcouscous met duo van asperge

OOOOOOH JA! Asperges zijn weer volop verkrijgbaar en ze worden niet zomaar ons Belgische goud genoemd.

Asperges zijn trouwens echt vitamine-bommen! Geen twijfel dus om ze in onze voeding te integreren tijdens hun volle seizoen. Tegenwoordig kun je ze bijna heel het jaar door krijgen, maar in functie van smaak, kwaliteit én prijs is het beter ze als seizoensproduct te gebruiken (april-juni).

Ik maakte er een lauwwarme salade mee op basis van parelcouscous (de spelt variant) met feta, verse basilicum en frisse kerstomaatjes. Zalige weekendsalade of zelfs als side dish bij een gegrild vleesje op de BBQ!

DSC08094-2.jpg
DSC08102-2.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 portie)

307 KCAL - 9g FAT (waarvan 0,2 verzadigd) - 37g CARBS - 18g PROTEIN


Recept – (voor 2 porties)

Parelcouscous met duo van asperges, feta, basilicum en kerstomaat

  • 70g parelcouscous (ik gebruikt spelt)

  • 350g witte asperges

  • 350g groene asperges

  • 100g fetakaas

  • Handjevol verse basilicum

  • 100g kerstomaten

  • 1 stengel lente-ui

  • olijfolie

  • peper/zout

  • za’atar (typisch kruidenmengeling uit het Midden-Oosten: ik gebruik Mill&Mortar)

Bereidingswijze

  1. Kook de parelcouscous volgens de verpakking.

  2. Schil de witte asperges en snijd de harde, taaie uiteinden weg. Snijd zowel de witte en groene asperges in stukjes, de feta in blokjes, de lente-ui in ringetjes en hak de basilicum fijn. Halveer de kerstomaatjes.

  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de asperges zo'n 10 minuten. Kruid af met peper en zout. Ze mogen zeker nog beetgaar zijn. Dit geeft wat extra ‘bite’ aan de salade.

  4. Zet het vuur uit en voeg daarna de parelcouscous, de feta, lente-ui, basilicum en tomaatjes toe. Kruid met extra za’atar als afwerking.

  5. Roer alles goed door elkaar en presenteer in een grote kom.

Smakelijk!