Ice 'crime' bites

Ice 'crime' bites

Guilt-free ijsjes? Oh ja, hoor! De ‘ice crime’ vanille is een ijssoort met 60% minder suiker. De smaak en textuur zijn bovendien zoals een echt vanille-ijsje moet zijn… Met slechts 4g natuurlijke suikers, aangevuld met stevia, is deze dus een perfect alternatief voor alle ijsjesliefhebbers!

Ik maakte er deze zalige ice cream bars mee. Een karamel op basis van dadels en pindakaas en een laagje donkere chocolade: GOLDEN COMBO! Geniet ervan zonder schuldgevoel…

DSC09870.jpg
DSC09868-3.jpg

MACRONUTRIËNTEN (voor 1 bar)

194 KCAL - 10g FAT (waarvan 3g verzadigd) - 22g CARBS - 5g PROTEIN


Recept – (voor 8 bars)

Ice cream bites met dadelkaramel en chocolade

  • 1/2 doos vanille ijs van Ice Crime

  • 100 gr dadels

  • 2 eetlepels pindakaas

  • 1 theelepel vanille

  • 2 eetlepels melk (plantaardige)

  • 100g donkere chocolade

Bereidingswijze

  1. Haal het vanille-ijs eerst uit de diepvries en laat lichtjes smelten.

  2. Begin met de karamel: Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas, vanille, 2 eetlepels melk en een snuf zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel. Indien dit iets te dik is, voeg wat melk toe.

  3. Neem een ovenschaal en vul deze met een eerste laag vanille ijs van Ice Crime. Plaats deze opnieuw in de diepvries zodat het opnieuw wat kan stijven (zo kan de karamellaag beter blijven liggen op het ijs).

  4. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie.

  5. Na een uurtje kan je de karamellaag boven op het vanille-ijs smeren. Werk af met de gesmolten chocolade en laat opnieuw volledig stollen in de diepvries.

  6. Verdeel deze portie in ca. 8 stukken.