Bananenbrood met Griekse yoghurt
Er bestaan heel wat verschillende receptjes van bananenbrood. Ik hoor vaak van mensen dat ze bananenbrood te droog vinden. Ik heb gezocht naar een variant om het bananenbroodje net iets smeuïger te maken… én ja hoor, deze versie met Griekse yoghurt is veel zachter vanbinnen.
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 sneetje)
124 KCAL – 3g FAT – 19g CARBS – 4g PROTEIN
Recept – 1 cake
Bananenbrood met Griekse yoghurt
3 rijpe bananen
150gr havermout
1 potje Griekse yoghurt (150gr)
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 el honing
Snuf zout
1 tl kaneel of speculaaskruiden
Bereidingswijze
verwarm de oven voor op 180 graden.
Ik blend de havermout eerst tot meel in de blender.
Daarna voeg ik alle andere ingrediënten toe en laat ik alles enkele minuten blenden tot een gladde massa.
Bak het bananenbroodje best in een flexibele cakevorm. Zo haal je die er later makkelijk uit en heb je geen extra vetstof nodig (win-win).
Plaats in de oven voor ongeveer 40minuten. Prik af en toe met een prikker om te controleren of het bananenbroodje gaar is. Let op: deze versie blijft altijd wat smeuïg vanbinnen ;-).