Healthy cinnamon rolls
Je kent ongetwijfeld de Amerikaanse ‘cinnamon rolls’ wel. Het calorierijk koekje op basis van boter en suiker is de hemel voor zoetekauwen. Ik ben zot van kaneel en dus bijgevolg ook van deze bommetjes.
Ik ben in mijn keukentje gedoken om een gezonde versie uit te proberen. Eerlijk. Dit is niet het eerste probeersel want de eerdere versies waren te droog, niet zoet genoeg, … Het is dus even zoeken geweest om een goed receptje te vinden die voldoet aan de smaak van een échte cinnamon roll.
Deze komt toch wel aardig in de buurt! Probeer hem zelf maar!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1 koekje)
201 KCAL – 5,8g FAT – 32,6g CARBS – 5g PROTEIN
Recept – (7 à 8 koekjes)
Healthy cinnamon rolls
300g speltbloem
2 tl bakpoeder
4 tl kaneel
4 el kokosolie
1,5 banaan
180ml amandelmelk (ongezoet)
Snufje zout
Vanille extract
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het speltmeel met het bakpoeder, het zout en 2 tl kaneel. Meng goed door elkaar.
Doe de melk in een kom en voeg er 2 el kokosolie en enkele druppels vanille extract bij.
Doe het melkmengsel bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar. Kneed daarna goed met je handen tot een elastisch deeg. Laat even rusten.
Plet ondertussen de banaan tot moes. Voeg 2 el kokosolie toe.
Leg het deeg op een werkblad met wat bloem. Kneed nog even door en rol dan uit tot een rechthoek. Doe het banaanmengsel over het deeg (hou nog een strook over zonder mengsel, op het eind) en strooi de rest van de kaneel over.
Rol het deeg voorzichtig tot een worstje en snijd er stukjes van.
Leg de stukjes in een ovenschaal met bakpapier en bak 15 minuten in de oven.