Eiwitrijke citroencake

Friszuur en toch zoet, citroencake is ideaal voor zoetebekjes in de (na)zomer…
Dessertjes maak ik de laatste tijd wel vaker. Ik probeer deze altijd net een gezonde(re) toets te geven door te werken met een natuurlijke suikerbron of een suikervervanger. Deze keer gebruikte ik de Pure Via Patisserie.
Daarnaast zitten er ook extra eiwitjes in deze citroencake verstopt. Een beetje vanille whey van Foodspring zorgt ervoor dat het een perfecte eiwitrijke snack wordt.
Enjoy!
MACRONUTRIËNTEN (voor 1sneetje als je deze in 10 sneetjes snijdt)
168 KCAL - 5,4g FAT - 27g CARBS - 12g PROTEIN
Recept – (voor 1 cakevorm)
Eiwitrijke citroencake
250g speltbloem
150g eiwitrijke yoghurt (ik gebruikte skyr creamy)
2 citroenen (sap en schil)
2 eieren
150ml (plantaardige) melk
30g kokosvet (ik gebruik: foodspring)
3 tl bakpoeder
voor het glazuur: 3 el Philadelphia protein - klein scheutje melk - 1 tl whey protein vanille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°.
Klop de eitjes los in een kom en voeg de melk, yoghurt, citroensap en kokosvet toe. Klop goed los.
Voeg hierbij de pure via patisserie, eiwitpoeder, speltbloem en bakpoeder en meng goed tot een smeuïg deeg.
Giet het deeg in een flexibele cakevorm en plaats voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de glazuur. Meng 3 el roomkaas met een theelepeltje protein vanille en klop los. Voeg een klein scheutje melk toe om wat vloeibaarder te maken.
Giet de glazuur over de cake als hij wat is afgekoeld. Werk af met nog wat zeste van citroen.
Smakelijk!